Desert tarta cu branza si piersici

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 19 Aug 2017 | 3977 vizualizari

 

Am pregatit o tarta simpla si va invit sa o incercati.
Branza a fost facuta de catre bunica sotului meu din lapte prins. Gasiti aici modul de preparare daca doriti si voi branza proaspata.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 50 g zahar
  • un plic de zahar vanilat (8 g)
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • Umplutura:
  • 420 g branza proaspata de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingura de gris
  • 1 ou
  • 700 g piersici + o lingura de zahar
  • Diametru tava: 28 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si piersici:

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.

Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.

Intr-un castron, se pun branza proaspata de vaci, zaharul, zaharul vanilat, grisul si oul si se amesteca.

Piersicile se spala, se curata cu ajutorul unui cutit de piele si de samburi si se feliaza.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul din congelator si se intinde putin cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se asaza apoi intr-o tava pentru tarte, unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga compozitia cu branza. Se asaza feliile de piersici circular, incepand dinspre exterior catre interior si se presara o lingura de zahar peste ele. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau moldovenesti