Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

de Bucataras in Dulciuri, 31 Mai 2020 | 2974 vizualizari

 

Ador tartele cu fructe, in special cu capsuni. Noutatea retetei de azi consta in faptul ca am inlocuit parte din faina alba din compozitie cu faina de migdale, iar cantitatea de zahar am redus-o la jumatate fata de reteta initiala. 

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar brun
  • 4 linguri de faina de migdale
  • 4 linguri faina alba
  • 2 lingura smantana
  • esenta de rom/migdale
  • unt pt uns vasul
  • 400 g capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni si faina de migdale:

Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale. 

Bate albusurile spuma cu un praf de sare.  

Incorporeaza treptat albusurile batute spuma, apoi cele 4 linguri de faina alba in ploaie, amestecand usor, pentru ca aluatul sa ramana pufos.

Unge tava pentru tarta cu unt si toarna compozitia in ea. Aranjeaza bucatile de capsuni deasupra si da tava la cuptor, 40 minute la 160 grade. 

Tarta cu capsuni e gata! Las-o la racit, apoi pudreaza cu zahar. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si faina de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni si frisca