Desert tarta cu pere, mure si branza

de oanapl in Prajituri, 6 Noi 2021 | 2512 vizualizari

 

Dacă tot e sezonul perelor, vă propun să profitați la maxim și să pregătiți această tartă rapidă și delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250g făină
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g brânză dulce
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf sare
  • pentru umplutură:
  • 300 g brânză dulce
  • 200 g smântână pentru gătit
  • 3 ouă
  • 50g zahăr
  • 25g amidon
  • 3 pere
  • 200g mure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere, mure si branza:

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul.

Întinzi aluatul, apoi îl trasferi în vasul yena / tava (cu diametru de 25 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță. Așezi boabele de mure peste aluat.
Mixezi ouăle cu brânza, smântâna, zahărul măcinat cu un blender vertical și apoi adaugi amidonul și mixezi bine.
Întinzi crema de brânză peste aluat și așezi perele curățate de coajă și tăiate felii.
Tai surplusul de aluat și decupezi câteva floricele pe care le pui într-o tavă mică și le coci pentru 20-25 de minute.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute.

Lași să se răcească tarta în tavă și o servești ornată cu floricele de aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere, mure si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere