Desert tavalita de post

de Lau in Prajituri, 3 Ian 2018 | 7716 vizualizari

 

reteta romaneasca
M-am inspirat de la Lucky Cake

 

INGREDIENTE

  • 210 g faina
  • 180 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 35 g cacao
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 230 ml compot
  • Sosul de ciocolata
  • 30 g cacao
  • 175 ml apa
  • 150 g margarina
  • 2 linguri zahar
  • 100 g ciocolata de post
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tavalita de post:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca. 35 min, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca complet, dupa care o taiem patratele.

Sosul de ciocolata-punem ingredientele intr-o cratita mica si lasam sa fiarba, amestecand continuu pana ce se topeste margarina, la final adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Cu ajutorul unei furculite scufundam fiecare patratica in sosul de ciocolata, apoi o dam prin nuca macinata sau nuca de cocos si asezam intr-o tava.

Lasam sa se raceasca 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tavalita de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu branza si ciocolata