Desert Tiramisu cu zmeura

de mirela0911 in Prajituri, 23 Sep 2018 | 5928 vizualizari

 

La insistentele fiicei mele am pregatit un tiramisu insa am preferat sa-l fac fara cafea de data aceasta, insiropand piscoturile cu suc de zmeura. Un desert simplu si tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 250 g piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 lg cacao
  • zmeura proaspata/congelata
  • suc de zmeura (sirop de zmeura+apa)
  • 1 lg lichior amaretto
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu zmeura:

Intr-un bol se mixeaza smantana pentru frisca pana devine mai consistenta.

In alt bol se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Se adauga pe rand frisca si se mixeaza impreuna. Se lasa deoparte.

Se prepara sucul din apa si sirop de zmeura (eu am avut preparat in casa) asa cum il preferati de dulce. Se adaua in suc si 1 lg de lichior amaretto.

Intr-un vas de yena se asaza un strat de piscoturi insiropate rapid in suc. Se unge cu un strat de crema, se pun fructele de zmeura din loc in loc, se presara 1 lg de cacao apoi se pune iar un strat de piscoturi insiropate. Se une din nou cu un strat de crema pastrand 3-4 lg pentru moatze.

Cu ajutorul un posh se fac moatze deasupra, se pudeaza cu cacao si se asaza zmeura din loc in loc. Se pastreaza la rece peste noapte.

Se portioneaza a doua zi si se serveste. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui sucul cu cafea sau pur si simplu cu alt suc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crostoli