Desert Tiramisu reţetă originală

de tiby in Prajituri, 11 Apr 2014 | 22312 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
O prajitura simpla si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml cafea
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 50 ml esenta de rom
  • cacao pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Se face o cana mare de 250 ml de cafea expresso sau cafea la filtru dar mai tare si se lasa sa se raceasca.

Se iau cele 5 oua si se separa albusurile de galbenusuri.

Peste cele 5 galbenusuri se pun cele 8 linguri de zahar si se freaca bine impreuna, pana amestecul isi schimba culoarea si consistenta si se topeste tot zaharul.

Peste compozitia astfel obtinuta adaugam 500 g de mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza.

Separat, intr-un bol, batem cele 5 albusuri spuma si apoi le turnam peste crema de galbenusuri, zahar si mascarpone amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus, pana se incorporeaza toata spuma.

Cafeaua racita se amesteca cu esenta de rom.

Se trece la ansamblarea prajiturii intr-o tava (eu am folosit o tava yena termorezistenta).

Se incepe prajitura cu un strat de piscoturi. Se trec rapid piscoturile prin cafea pe ambele parti, dar avand grija sa nu se imbibe foarte tare si se pun unul langa altul in tava, pana se acopera toata suprafata tavii. Peste acest strat de piscoturi turnam aproximativ 1/2 din crema si o intindem uniform, apoi punem un nou strat de piscoturi trecute prin cafea si ca ultim strat, turnam restul de crema ramasa.

Se orneaza cu cacao pudra si se introduce la frigider.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Pentru un plus de gust, se pot adauga in cafea 1-2 lingurite de amaretto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă rapida