Desert tort Cristina

de Ancutsa in Torturi, 16 Mai 2017 | 2948 vizualizari

 

Pentru că azi sora mea împlineşte 30 de ani, am pregătit cu mult drag un tort cu blat de nucă (preferatul familiei), cremă de cafea şi l-am ornat cu frişcă, fistic şi trandafiri şi un şirag de mărgele pe care le-am modelat din pastă de zahăr.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • un vârf linguriţă sare
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri nucă
  • 4 linguri făină
  • un praf de copt
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 400 ml
  • 2 linguriţe esenţă rom
  • 3 linguri zahăr
  • pentru crema de cafea:
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 3 linguri zahăr pudră vanilat
  • 150 ml frişcă lichidă bătută
  • 1 linguriţă cafea măcinată
  • 1 linguriţă ness
  • pentru decor:
  • pastă de zahăr albă şi roşie pentru şiragul de mărgele şi trandafiri
  • frişcă lichidă 150 ml
  • puţin fistic
  • bombonele colorate din zahăr Dr. Oetker
  • puţină ciocolată cu umplutură de căpşuni
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Cristina:

 

Şiragul de mărgele şi trandafirii le-am modelat cu o zi inainte, din pasta de zahăr albă şi roşie.

 Blatul:

Se spumează albuşurile cu mixerul, cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, apoi praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă compoziţia într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptor cam 25 de minute sau până se rumeneşte. Am folosit o formă de copt cu diametrul de 20 cm, deci e relativ mică iar aluatul se coace destul de repede.

 Siropul:

Se prepară la foc mic, siropul din apă şi zahăr, lăsând să fiarbă cam 5 minute, după care se dă de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.

 Crema de cafea:

Se bate cu mixerul frişca lichidă până devine cremoasă.

Într-un castron mare, se bate cu mixerul, la viteză mică, crema mascarpone cu zahărul pudră vanilat (zahăr dat la râşniţă şi păstrat într-un borcanel împreună cu o păstaie de vanilie), încorporând treptat şi o parte din frişcă, nessul şi cafeaua.

 Decorul:

După ce s-au răcit blatul şi siropul, se taie blatul în două părţi (cu baza mai groasă decât capacul) şi se însiropează.

 Se foloseşte o parte din crema de cafea la umplerea tortului, păstrând  2-3 linguri şi pentru decor.

Se îmbracă tortul în frişcă, apoi se ornează după plac cu trandafirii şi şiragul de mărgele din pastă de zahăr, floricele din crema de cafea, frişcă, bombonele colorate de zahăr, puţin fistic mărunţit cu cuţitul şi puţină ciocolată cu umplutură de căpşuni răzuită.

 În funcţie de cum porţionaţi tortul, obţineti cam 15 porţii.

Poftă Bună!

  

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cristina-16-mai-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cristina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie