Desert tort cu morcovi si nuca

de mirela0911 in Torturi, 29 Apr 2018 | 10071 vizualizari

 

Pentru ca tot vazusem in ultima vreme tort cu morcovi, de sarbatori am hotarat sa prepar si eu unul ca sa imi potolesc pofta. Am fost foarte multumita de rezultat, iar morcovul nici nu se simte.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • 150 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 morcovi rasi (~200 g)

Pt. insiropat:

  • 250 ml apa
  • 3 lg zahar
  • coaja rasa de portocala

Pt.crema:

  • 400 g branza de vaci
  • 200 g unt
  • 100 g crema lapte condensat
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pt. frisca
  • fulgi migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu morcovi si nuca:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele (scortisoara, nucsoara si ghimbir), se amesteca apoi se adauga morcovii rasi pe razatoarea cu gauri mici. Se mixeaza apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Se incorporeaza spuma de albusuri cu miscari usoare si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de gade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si se taie in trei parti.

Siropul: Se prepara siropul. Apa cu zaharul se amesteca pe foc mic pana se dizolva acesta apoi se adauga coaja rasa de portocale. Se lasa deoparte.

Crema: branza de vaci se mixeaza si se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza bine, se adauga apoi crema de lapte condensat si zaharul pudra vanilat. Se mixeaza totul bine si se da la rece pana in momentul folosirii.

Asamblare tort: Se asaza pe un platou primul blat. Se insiropeaza, se unge cu crema de branza, se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Deasupra se pune ultimul blat insiropat si se unge tortul cu restul de branza. 

Fulgii de migdale se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se orneaza tortul dupa imaginatie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Diametrul tavii folosite este de 23 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu morcovi si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

05.05.2018, 21:09

Floryella78, scuze, am omis sa scriu, se adauga in crema la sfarsit si se mixeaza totul pana devine mai consistenta. multumesc!

Gheorghita_T 1

06.05.2018, 14:05

Credca este foarte gustos!

mihaelar63 1

07.05.2018, 18:33

Un mega -deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tortul copilariei