Desert tort cu mure si zmeura

de Ancutsa in Torturi, 26 Iul 2020 | 3220 vizualizari

 

Tort cu blat de cacao, cremă cu mascarpone, lămâie și zmeură, decorat cu frișcă, mascarpone și mure.
 
Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 110 ml ulei,
  • 120 g făină albă,
  • 5 g cacao,
  • 5 g praf de copt,
  • Colorant alimentar pudră roșu, după gust,
  • 2 lingurițe apă fierbinte
  • Pentru cremă și decor:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 250 ml frișcă lichidă,
  • ½ linguriță coajă rasă de lămâie,
  • Zmeură, după gust,
  • Mure, după gust,
  • În plus:
  • 3 linguri gem de mure
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mure si zmeura:

 

Blatul:

Se bat spumă albușurile cu îndulcitorul și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, apoi făina în carea am amestecat praful de copt și cacaoa, dar și puțin colorant roșu pudră dizolvat în 2 lingurițe de apă fierbinte. 

 

Compoziția se toarnă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Dacă folosiți o formă de copt cu bază detașabilă, este de preferat să o așezați într-o altă tavă, pentru orice eventualitate.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25 de minute, în funcție de cuptorul fiecăruia, sau până trece scobitorii.

 După ce s-a răcit bine, se taie blatul în două foi.

 

Crema pentru umplut și decor:

Se bat frișca lichidă, mai moale, apoi se încorporează crema mascarpone și se amestecă.

Se împarte această cremă în două. O parte se folosește la umplut, amestecată cu coaja de lămâie și zmeura spălată și zvântată. Cealaltă jumătate din cremă se folosește la decor.

 

Montare:

Se așază o foaie de blat în tavă în care dorim să montăm desertul. Se unge foaia cu un strat subțire de gem de mure. Eu am folosit unul pregătit în casă, la care am scos sâmburii, pentru a-l putea folosi la deserturi.

Se distribuie uniform partea de cremă cu lămâie și zmeură, nivelând frumos cu o spatulă.

Se așază cealaltă foaie de blat.

Se umple un poș cu crema rămasă albă și se ornează tortul cu floricele. Se decorează cu mure proaspete, spălate și zvântate.

Se dă la frigider până la servire.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/tort-cu-mure-si-zmeura.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher