Desert tort de clatite din albusuri

de ioana_lupu in Dulciuri, 5 Iun 2020 | 2970 vizualizari

 

In general imi raman albusuri si le adun intr-un recipient cu capac si le pastrez la frigider chiar si 2 saptamani.
Aceasta este o reteta perfecta de facut cu albusurile ramase.
Rezulta un tort foarte fin, aromat si pufos.
Inspiratie: savoriurbane :)

 

INGREDIENTE

    • 300 g faina
    • 600 ml lapte
    • 210 g albus (6 oua)
    • 120 g unt topit
    • 1 lingurita extract de vanilie
    • 2 linguri de coniac/rom
    • sare
    • ulei pentru uns tigaia
    • 150 g zahar pudra+ 10 g zahar vanilat
    • gem de caise
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de clatite din albusuri:

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se amesteca faina, sarea, untul topit, vanilia, coniacul. Se adauga treptat laptele si se omogenizeaza.

Separat se bat albusurile cu un praf de sare, pana rezulta o spuma densa.

Se incorporeaza aceasta spuma, treptat, in aluat. Nu se amesteca prea energic pentru ca trebuie sa rezulte un aluat aerat.

Se pune tigaia pentru clatite pe foc mic. Se unge putin cu o pensula cu ulei. Se toarna aprox. 2 polonice de compozitie in tigaie. Este destul de groasa clatita, de 0.5 cm.

Se lasa pe foc 3 minute. In timpul coacerii, ele se umfla si se formeaza bule de aer pe suprafata. Cand este prajita, se scoate pe un platou/o farfurie, cu partea prajita in jos. Nu se prajeste pe ambele parti.

Imediat se pudreaza din belsug, cu zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat. Zaharul se topeste imediat. Se intinde peste acesta, gemul de caise acrisor.

Se repeta operatiunea pentru toate clatitele. Mie mi-au iesit 8 clatite.

Ultima clatita se pune invers, cu partea prajita in sus si se pudreaza cu zahar.

Se poate servi atat cald, cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Nu se pune deloc zahar in compozitia de clatite, ca sa nu se lipeasca de tigaie in timp ce le prajim.

2

Daca laptele este prea rece, compozitia va avea aspectul taiat (se vede in pozele mele), dar nu este nicio problema, isi revine in timpul prajirii.

3

Cand sunt calde, foile sunt mai pufoase la gust; dar este foarte bun servit si rece.

4

Se poate face si fara dulceata, doar cu zahar pudra. Se mai poate pudra si cu scortisoara.

5

Se poate servi cu inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de clatite din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Floarea soarelui - Cozonac cu mac