Desert tort de mere

de AlexTeacher in Torturi, 11 Apr 2018 | 9600 vizualizari

 

Tort de mere cu sos caramel- ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 175 g unt nesarat 82% grasime
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 500 g mere curatate
  • 125 g fulgi de migdale
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara

Caramel:

  • 100 g unt nesarat 82% grasime
  • 100 g zahar brun
  • 200 g smantana de gatit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere:

1. Pentru sosul de caramel topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce amestecul devine auriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul fiecaruia. Cand e gata, ia de pe foc si lasa sa se raceasca.

2. Amesteca intr-un castron ingredientele uscate: faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortiosara, nucsoara, fulgii de migdale si un praf de sare. Lasa-le de-o parte.

3. Bate cu mixerul 175 g unt la temperatura camerei si incepe apoi sa adaugi treptat zaharul. Bati pana se topeste un pic zaharul. Adauga si esenta de vanilie si, cand zaharul s-a topit, pune cate un ou, si dupa fiecare ou pune o lingura din amestecul de ingrediente uscate.

4. Cand toata compozitia e gata, transfera jumatate intr-o forma de tort cu fund detasabil. Foloseste o forma cu diametru 24 cm si tapeteaz-o cu unt si faina.

5. Curata merele de coaja si taie-le in felii subtiri. Peste compozitie pune felii de mar pana acoperi toata suprafata. Toarna jumatate din cantitatea de caramel. Pune apoi si restul compozitiei. Bate un pic forma de blat pentru a fi sigur ca s-a nivelat perfect. Asaza deasupra si restul feliilor de mar si toarna caramelul ramas.

6. Baga la cuptorul preincalzit la 160 de grade C, pentru 1h si 5 minute sau pana trece testul scobitorii. Daca bagi o scobitoare in el si iese curata, e gata. Atentie, nu deschide usa cuptorului mai devreme de 45 de minute pentru ca tortul se va lasa.

 7. Cand il scoti din cuptor, lasa-l sa se raceasca si apoi presara un pic de zahar vanilat deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (9)

dantes 1

13.04.2018, 17:24

Delicios!

mihaelar63 1

17.04.2018, 00:44

Ce as mai gusta eu o feliuta !!! Chiar acum )

kytz 1

25.05.2018, 05:26

Ce aș mai gusta și eu o feliuță...chiar acum...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza, afine si ciocolata