Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)

de AndrutzaP in Torturi, 13 Mar 2017 | 10134 vizualizari

 

Yuhuuuu!!! A trecut un an de cand fac parte din minunata comunitate Bucataras.ro.
Va las cate o felie de tort, sper sa ajunga la toata lumea:*:*

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 400 g piscoturi
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 1 conserva ananas
  • in plus :
  • fructe pentru decor, dupa preferinta
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras):

    Pentru inceput, punem gelatina la hidratat. 

    Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu un tel ingredientele pana se omogenizeaza bine. Adaugam treptat, cate putin lapte, amestecand in continuu. Ne oprim din amestecat atunci cand terminam de incorporat tot laptele si compozitia este omogena. Punem craticioara pe aragaz si o lasam pe foc, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa compozitia si devine o crema. Dam la o parte si lasam la racorit cateva minute, apoi incorporam foarte bine gelatina hidratata.

    Crema trebuie lasata la racit complet. In acest timp, taiem fructele marunt sau dupa preferinta. 

   Frisca o mixam bine si apoi incorporam in ea, treptat, crema racita complet. 

   Ultima etapa este montarea tortului. Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, montam tortul astfel: piscoturile, inmuiate in zeama de la compot, le asezam de jur imprejurul marginii tavii si pe fundul acesteia. Punem jumatate din cantitatea de crema, apoi fructe (portocale, kiwi si ananas din compot), cealalta jumatate de crema si restul de fructe. 

   Pastram cateva linguri de crema sa punem deasupra. Ornam tortul dupa preferinta si imaginatie.

   Tortul trebuie lasat la frigider minim 6 ore inainte de a fi consumat.

   Serviti cu placere!

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice fructe va plac.

2

Modul de montare al tortului vine o data cu imaginatia fiecaruia dintre noi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici si piscoturi