Desert tort indragostit

de xana in Torturi, 16 Feb 2018 | 2908 vizualizari

 

Cu pasi mici dar siguri, am ajuns la reteta cu numarul 200 si nu putea fi decat ceva dulce, o "reteta cu dragoste". Cu dragoste pentru gatit, cu dragoste pentru voi care ma sustineti.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 170 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 75 ml ulei
  • 35 gr cacao
  • 110 ml apa
  • 1 lingurita cafea instant
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr margarina sau unt
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar rosu

Sirop:

  • 100 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 80 gr margarina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • capsuni pentru ornat(cca 400 gr)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort indragostit:

Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se omogenizeze.

Separat batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc apoi le incorporam cu grija impreuna cu praful de copt in amestecul de galbenusuri.

Punem preparatul intr-o tava rotunda (25 cm diametru) tapetata in prealabil cu hartie de copt si dam la cuptor la 180ºC pana trece testul scobitorii.

Pentru sirop punem toate ingredientele pe foc si lasam sa dea 2-3 clocote, amestecand frecvent.

 Pentru crema mixam branza cu margarina pana devine o crema fina. Separat batem frisca impreuna cu zaharul pudra. Amestecam crema de branza cu frisca si vanilia si dam la frigider pentru 20 de minute.

Cand blatul s-a racit, decupam marginile in asa fel incat sa-i dam forma de inima si il taiem in doua foi egale. Cu ajutorul unui betisor pentru frigarui intepam blatul dupa care turnam cu lingura din siropul racit. Intindem jumatate din cantitatea de crema, din care am oprit 2 linguri, pe una din foi si acoperim cu cealalta. Terminam cu cele 2 linguri de crema pe a doua foaie si nivelam.

Restul de crema il impartim in trei parti egale in care punem colorantul alimentar. In primul castron punem o picatura de colorant, in al doilea 2 iar in al treilea 3 picaturi si amestecam bine. Acoperim lateralele tortului cu ajutorul unei pungi cu duza incepand cu crema mai inchisa la culoare, apoi cea medie si terminam cu cea mai deschisa. Cu lama unui cutit sau cu o spatula nivelam lateralele.

Taiem capsunile in jumatati si le asezam deasupra dupa cum dorim, apoi dam la frigider pentru minim o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort indragostit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de visine🍒🍒🍒

de Caty 2

la 16:42

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)