Desert tort Intercontinental

de Miha in Torturi, 19 Sep 2009 | 134151 vizualizari

 

by Medena

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albuşuri de ou
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri de faina
  • 14 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Intercontinental:

Blat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat, pana incepe sa faca moate. Incet se adauga si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca si se omogenizeaza. Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt. Se lasa la racit.

Crema: Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogenizeaza si se topeste zaharul.
Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul.
Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de punctul de fierbere, se adauga amestecul de galbenus, treptat, amestecand cat se poate de bine, sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa.

Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet.
Dupa care se amesteca in untul moale, pe care l-am mixat cu zahar pudra.

Impartim crema obtinuta in trei. In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca), iar in cealalta nuca de cocos, macinata fin.

Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald, apoi se umplu cu crema.

Se orneaza cu frisca, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Intercontinental" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Harley Davidson