Desert tort Medovik

de madi_marin in Torturi, 17 Apr 2020 | 5545 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Am găsit această reţetă pe Youtube, pregătită de Reghina Cebotari, şi mi-a plăcut f mult. Se pregăteşte uşor şi rezultatul e foarte fin şi gustos.
 

 

INGREDIENTE

11 Foi cu diametrul de 16 cm:

  • 70 g unt gras
  • 100 g miere
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar
  • 200 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 450 g făină + extra pentru presărat blatul de lucru

Crema :

  • 450 g smântână fermentată grasă cu 30% grăsime
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Medovik:

Pentru foi: se pun untul şi mierea la foc mic până se topeşte untul. Se stinge focul şi se adaugă bicarbonatul, se amestecă bine, apoi se pun zahărul şi praful de sare. Se bat bine cele 2 ouă şi se toarnă şi ele in vas.

Se aprinde aragazul şi se ţine crema la foc mic amestecând până se dizolvă zahărul. Se adaugă lingură cu lingură făina cernută. Când nu mai putem amesteca, se răstoarnă totul pe blatul de lucru şi se adaugă făina până ce o terminăm şi obţinem un aluat nelipicios.

Se cântăreşte aluatul şi se împarte în 10 bile, pe care le acoperim cu folie alimentara. Cea de-a 11 foaie o vom coace din resturile rămase de la decupajul exact al foilor.

Se întinde cu sucitorul fiecare bilă de aluat între două foi de copt pentru a fi mai usor, sau foaie de copt dedesubt şi folie alimentară deasupra, apoi se pune o farfurioară deasupra şi se taie cu cuţitul marginile ce ies în afara conturului ( pe care le pastrăm separat). Se procedează la fel la toate foile, inclusiv foaia din resturile de aluat păstrate pe care o vom mărunţi fin pentru a putea presăra tortul.

Se coc pe rând câte 4 minute la 180 grade C, încălzire sus/jos fără ventilaţie.

Se pot suprapune cu tot cu hârtiile de copt aferente, care se pot îndepărta doar după ce foile s-au răcit.

Pentru cremă : se mixează smântâna cu zahărul pudră şi esenţa până se obţine o cremă nu foarte tare, care să curgă un pic.

Asamblare : se pun straturi alternative de foi si cremă, deasupra şi pe margini strat subţire de cremă şi firimituri de aluat.

Se dă la rece cam 3 ore înainte de a fi servit, pentru ca foile să se înmoaie.

Este foarte uşor ca şi consistenţă şi foarte gustos.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Medovik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Oreo