Desert tort Oreo

de -Licurici- in Torturi, 1 Iun 2018 | 4470 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 1 lingura ulei
    • 2 linguri lapte
    • 4 linguri faina
    • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
    • 250 g mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
    • 150 g frisca lichida
    • 150 g finetti
    • 6 biscuiti Oreo.
  • Pentru insiropat:
    • topping de ciocolata.
  • Pentru decor:
    • 70 g ciocolata cu lapte
    • 70 ml frisca lichida
    • biscuiti Oreo.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Oreo:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul.

Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.

Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina cu cacaua (cernute), putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus.

Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 18cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit cateva ore sau pana a doua zi.

Pentru crema, finetti se topeste la microunde, 1 min, iar biscuitii se zdrobesc.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, finetti topit.

Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone, iar, la sfarsit, se adauga biscuitii zdrobiti.

Asamblare: Blatul se taie in 3 si se asambleaza in forma de tort. Fiecare felie de blat se insiropeaza cu topping de ciocolata, apoi se pune crema. Se opreste putina crema pentru decor.

Pentru decor, ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida, se lasa la racit, apoi se adauga peste tort.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Oreo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tort casuta de Craciun