Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone

de oanapl in Torturi, 1 Iul 2017 | 17358 vizualizari

 

De mult timp imi doream sa pregatesc acest tort delicios. Am asteptat nerabdatoare sa apara zmeura si acum am profitat din plin. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Va invit sa-l incercati si voi, pentru a va convinge cat este de delicios. Pentru acest tort am "aruncat un ochi" si pe reteta Paulei.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 250 g biscuiti Oreo
  • 50 g unt
  • creme:
  • 500 g mascarpone Delaco
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 200 g zmeura
  • colorant rosu
  • 30 g gelatina
  • ornat:
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone:

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp, pregatesti crema.
Incalzesti laptele pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata maruntita si amesteci bine si lasi sa se raceasca.

Mixezi crema mascarpone cu zaharul. Iei 200 g din aceasta crema si amesteci cu crema de ciocolata racita. Frisca lichida o mixezi. Incorporezi 100 g de frisca in crema de ciocolata. 
Pui 10 g de gelatina la hidratat, in 50 ml de apa. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de ciocolata si amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia, apoi o torni peste blatul de biscuiti, nivelezi si dai la rece.


Amesteci frisca ramasa cu crema mascarpone, o imparti in 2 vase, punand 2 linguri in plus in vasul in care vei face crema alba, deoarece in momentul in care vei adauga zmeura peste crema roz, aceasta isi va mari volumul. 

Adaugi cateva picaturi de colorant rosu peste crema mascarpone si mixezi bine. Adaugi zmeura si amesteci usor. 

Pui 10 g gelatina la hidratat, in 50 ml de apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de zmeura si amesteci usor. Torni crema de zmeura peste crema de ciocolata, nivelezi si dai platoul la rece.

Pui 10 g gelatina la hidratat in apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema alba si amesteci usor, apoi torni crema alba peste crema de zmeura, nivelezi si lasi tortul la frigider pentru cateva ore, preferabil peste noapte.

Cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort, treci cu grija, de jur imprejur, cu un cutit, pentru a dezlipi marginile. 
Incalzesti 50 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini. Ornezi dupa imaginatie. 
Lasi tortul la rece pentru cateva ore si apoi il servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

08.07.2017, 13:37

Fiecare strat in parte si per total Imi place ))

Aletta 1

05.09.2017, 09:50

wow, cat e de frumos si la gust nici nu zic nimic

Gheorghita_T 1

08.07.2018, 19:33

Excelent!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere insiropat cu zahar ars