Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de laura_n in Slow Cooker, 9 Sep 2015 | 5558 vizualizari

 

Nu mai repet povestea mea cu dovleacul, ca sa nu va plictisesc! :)))) Cert este ca acum il savurez cu placere. Mirosul de toamna nu putea sa nu aduca si ceva pregatit cu dovleac. O noua ocazie de a testa puterile gadget-ului meu de nadejde, slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L . Am optat de data aceasta pentru dovleac copt, umplut cu nuca multa, ciocolata, iar mai apoi, copt fiind, am tras si un pic de dulceata de cirese amare, de la scumpa de Simo. Parfumat, dulce, o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac micut
  • mix de nuca macinata, zahar brun, bucati de ciocolata, stafide brune
  • 1 cub unt nesarat (30 gr)
  • dulceata de cirese
  • o cana cu apa
  • optional: smantana dulce
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Spalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte.

Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat de dulce preferam), ciocolata, condimente. 

Conectam aparatul la o sursa de curent. 

Umplem dovleacul cu unt, mix de nuca. Il asezam in vasul aparatului. Turnam o cana cu apa. Acoperim si selectam aparatul slow cooker Crock-Pot pe modul High, timp de gatire 2 ore. Mie nu-mi place sa iasa prea moale, insa daca preferati asa, puteti suplimenta timpul de gatire.

Dupa ce aparatul incheie programul slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital trece automat pe functia de pastrare la cald.

Servim imediat sau pastram la cald panain momentul servirii. Puteti servi cu topping de smantana dulce. Eu am servit cu dulceata de cirese negre. 

Parfum si gust de toamna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock-Pot