Dovlecei umpluti

de Oana in Pui, 25 Iun 2009 | 15586 vizualizari

 

Este cam aceeasi reteta de la ardeii umpluti, tot cu carnita de pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 dovlecei mari si subtiri
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 linguri cu orez
  • 1 ou
  • marar si patrunjel proaspat
  • 1 kg de rosii coapte
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala, se taie pe jumatate si se scobeste miezul.

Cum ar zice Miha :), carnea se roboteste cu ceapa, morcovul si miezul de la dovlecei. Se adauga orezul spalat, verdeata tocata marunt, oul, sare si piper si se amesteca bine. Se umplu dovleceii, eu am mai umplut si 2 ardei ca era destula carne, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent. Dintr-o rosie se taie capacele pentru dovlecei, restul de rosii se maruntesc foarte fin la blender/robot, scotand mai inatai cotoarele. Se toarna rosiile in vas peste dovlecei, se  mai pune un pahar cu apa, sare, piper si 2-3 linguri cu ulei. Se acopera cu capac sau folie si se lasa la cuptor 45 de minute.

La final se presara marar si patrunjel tocate fin si se servesc cu smantana sau iaurt..

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bunica 1

09.07.2009, 09:54

Ce bun este site-ul culinar! Eu astazi nu stiam ce sa fac felul doi si vizitand situl m-am hotarat , in functie de ce aveam in frigeder, sa fac ardei umpluti. Multumesc, fetelor!

ClaudiaT 1

20.06.2012, 13:34

Reteta de 5 stele!!!
Am mai "aplicat" retele tale...insa, e prima data cand apar pe acest site. Multumesc. Arata exceptional!

Oana 1

22.06.2012, 17:34

Multumesc, Claudia! bine ai venit la noi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci