Dovlecei umpluti cu legume

de ale_alyanna in Mancaruri de legume, 20 Sep 2013 | 4423 vizualizari

 

toamna se aduna recolta iar un preparat de sezon nu strica niciodata

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 250 g ciuperci
  • 200 g carnita afumata ( eu am pus jambon )
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • menta
  • putin ulei pt calit
  • frunze patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu legume:

Se pune ulei la incins intr-o tigaie

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in  uleiul  incins dupa care se adauga cele 2 feluri de ardei. Dupa ce acestea s-au inmuiat putin se adauga morcovul razalit si ciupercile taiate feliute micute si carnita afumata taiata si ea cubulete .Tot aici se adauga si condimentele sare, piper, vegeta si menta.

Dovleceii se taie in 2 jumatati egale . Cu ajutorul unei lingurite ii vom scobi in mijloc . Ii ungem cu putin ulei si presaram peste ei putina sare .

Cu o lingura luam continutul din tigaie avand grija sa scurgem de marginea tigaii legumele de zeama lasata de acestea in timpul calirii .Si umplem dovleceii

Ii asezam in tava pe hartie de copt deoarece vor lasa apa si se pot lipi de tava

Ii dam la foc iute cam 25-30 de minute

Cand sunt aproape gata presaram pe deasupra cascavalul si cateva frunze de patrunjel

 

TIPS-URI

1

zeama lasata de legume in timpul calirii se poate turna peste niste cartofi naturi si se pot servi ca garnitura langa dovlecel

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Zucchini cu pui si mozzarella