Drob de porc

de violeta30 in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2015 | 6830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr ficat de porc
  • 3 inimi de porc
  • 5 rinichi de porc
  • 800 gr carne porc
  • sare
  • condimente (cimbru, piper)
  • 3-4 linguri de condiment special pentru drob
  • 3 legaturi de ceapa
  • 3 legaturi de usturoi
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 3 legaturi de marar
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de porc:

Spalam ficatul si il lasam o ora in apa rece. Rinichii ii taiem in doua si curatam pielita alba, apoi ii punem in apa rece cu otet vreo 30 minute, apoi ii spalam cu apa rece, bine. Inimile le curatam bine de cheagurile de sange si le spalam in apa rece.

Taiem in cubulete organele, dar si carnea si le tocam in masina de tocat. Ceapa si usturoiul curatate si spalate le vom toca tot la masina de tocat, de asemenea si verdeata pe care le amestecam cu organele si carnea. Punem ouale, sarea, bicarbonatul, condimentele si uleiul si le inglobam in compozitie. De preferat sa se faca compozitia cu o seara inainte pentru a sta la frigider peste noapte.

A doua zi facem cateva "chiftelute" pe care le coacem in tigaie sa incercam compozitia daca mai este nevoie de cate ceva ingrediente.

Punem hartie de copt in tava de cozonac si turnam compozitia lasand spatiu de vreo doua-trei degete pentru a avea loc sa creasca. Le introducem in cuptorul bine incins. Se scot cand sunt bine copti si nu vor mai fi "zemosi".

Se lasa la racit si se taie in felii.

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

eu am mai tocat suplimentar putina ceapa verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
"Shankalish" - Aperitiv picant cu telemea de oaie