Drob de ton

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 6533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 2 conserve de ton in suc propiu   
  • * 300 g crema de branza   
  • * 5 linguri de suc de lamâie   
  • * 3 oua    
  • * 2 lingura amidon de porumb    
  • * sare si piper    
  • * verdeata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de ton:

Se scurge tonul din conserve si raman cca 240 gr. net. Într-un castron se pune tonul, branza, sucul de lamaie si gasbenusurile. In zeama de la ton se dizolba amidonul se se adauga peste compozitie. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper. Albusele se bat tare si se incorporeaza cu grija in compozitie ca la sufleu.
Intr-o forma de savarina, guluf sau o forma clasica de chek, care se tapeteaza cu un pic de ulei si faina, se rastoarna compozitia de ton. Se presara putin pesmet deasupra pentru a forma o crusta.
Se da la cuptor la foc mic 30 de minute. Cand este ferma este gata..
O lasam sa se raceasca putin, apoi o rasturnam pe platou. Se poate servi cu un sos de  maioneza, ornat cu bucatele de masline tocate, verdeata sau dupa gust.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de cascaval cu branza si sunca aperitiv