Drob din carne de ied

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2011 | 10360 vizualizari

 

Pentru ca aveam in congelator o punga cu organe de ied, am zis sa fac un drob, ca tot mai e putin si vine mielul :D ... Nu e ca primavara, cand ai usturoi si ceapa verde, dar merge si-o ceapa incoltita si verdeata congelata :)))

 

INGREDIENTE

  • matele si organele de la un ied( inima, plamanii, splina, ficatul, rinichii)
  • carne de ied ( deobicei surplusul de la coaste si diafragma )
  • 3 cepe mari
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 morcov
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru
  • sare / delikat
  •  piper
  • 10 oua
  • 1 prapure
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din carne de ied:

Spalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat  ). Se spumuieste de cateva ori, apoi se scot si se lasa la racit.      Cand sunt suficient de reci ca sa nu friga, tocam totul marunt ( sau bagam la robot, cum am facut eu azi ). 

Ceapa si usturoiul si morcovul se toaca marunt si se amesteca in carnea de ied. Se adauga marar, patrunjel ( eu imi fac provizii de vara si pastrez  in congelator ), cimbru, sare, delikat. Spargem 10 oua  pe care le mixam, apoi le turnam in compozitia de drob si amestecam totul bine.

Prapurele se spala in cateva ape si se aseaza pe fundul tavii cu marginile in afara. Turnam compozitia,  iar cu prapurele ramas in afara acoperim totul.

Dam  la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos.

Se portioneaza rece.

TIPS-URI

1

Drobul iese mult mai aspectuos si gustos daca totul se toaca cu cutitul si nu se da prin masina de tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din carne de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de ceapa