Dulceata aromata din prune bistrite

de lia maria in Dulceata / Gem, 8 Sep 2013 | 8330 vizualizari

 

Prunele, fructele dulci ale toamnei anunta ca vara este la final. Dulci, zemoase si pline de vitamine, prunele sunt vedete in aceasta perioada.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune bistrite
  • 1 kg zahar
  • 3 lingurite esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata aromata din prune bistrite:

Spalam prunele si le indepartam samburii.  Trecem prunele prin masina de carne sau le tocam cu robotul de bucatarie.

Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau alt model, nu conteaza ), adaugam pasta macinata de prune si zaharul.

Dam cratita pe flacara si amestecam destul de des si asta vreme de vreo trei ceasuri bune (deoarece pe masura ce dulceata se ingroasa, tinde sa se prinda de fundul vasului).

Intre timp spalam si uscam (in cuptorul aragazului) borcanele cu capace.

Cand dulceata ajunge la densitatea dorita adaugam esenta, amestecam bine, apoi ne imbatam cu mirosul ce-l emana amestecul (mai lasam sa bolboroseasca de cateva ori si luam de pe foc).

Umplem recipientele , pe care le-am asezat intr-o tava cu putina apa, asta sa nu plesneasca de la caldura dulcetii, apoi punem capacele, infiletam si asezam borcanele pentru aprox. 5’ cu capul in jos, adica pe capac.  Apoi le intoarcem si le lasam asa pana se racesc.

Le etichetam si le asezam in camara.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata aromata din prune bistrite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

lia maria 1

11.09.2013, 21:54

Rocsy
Bya Ralu
Valclaudia
Dia multumesc draga mea
Angelina_Elena
Timea ma bucur ca va place
Corina_
Motanel
Geanina87
RuxyRux
Panacris
Lia1
mon

nilgun 1

11.09.2013, 22:23

yummmy

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu miez din samburi