Dulceata de smochine la slow cooker Crock Pot

de Constelatialeu in Slow Cooker, 15 Oct 2021 | 2288 vizualizari

 

A durat ea ceva mai mult dar a iesit tare delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 50 de smochine potrivite ca dimensiune si nu foarte moi
  • 1 lamaie verde
  • 1 kg zahar
  • 100 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine la slow cooker Crock Pot:

Am ales smochinele sa fie cam de aceiasi dimensiune, sa fie mai tari, apoi le-am taiat coditele si le-am lasat in apa rece cca 20 min.

Am pus apa si zaharul in vasul slow cooker Crock Pot, am setat functia high si am lasat sa se dizolve zaharul cca 1 ora. Am curatat de coaja lamaie dupa ce am spalat-o bine, am taiat lamaia in felii mai subtiri si am pus feliile de lamaie peste siropul de zahar, apoi am adaugat smochinele.

Am acoperit cu capacul si am lasat sa fiarba pana au inceput smochinele sa se micsoreze si siropul sa se ingroase. Cu cca 1 ora si 1/2 inainte sa opresc slow cookerul Crock Pot, am adaugat si coaja de lamaie.

Am pus dulceata in borcane sterilizate, coaja de lamaie nu am pus-o in borcane pentru ca si deorece am mancat-o. Am capacit borcanele, apoi le-am invelit intr-un prosop si am lasat sa se raceasca. A durat cca 8 ore toata treaba, doar ca eu mi-am vazut de alte treburi iar crock-pot-ul de treaba lui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vitel la slow cooker Crock-Pot