Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Spălăm borcanele şi capacele cu apă fierbinte şi le lăsăm la scurs.
Vişinele se spală bine, se lasă la scurs iar apoi le scoatem sâmburii.
Într-un ceaun mare, sau oală, punem vişinele alternând cu zahărul- un rând de vişine şi unul de zahăr.
Oala cu vişine se dă la frigider timp de 3-4 ore, pentru a lăsa suc suficient.
Se scoate oala, se amestecă vişinele şi se pune pe aragaz la foc mic. Nu se pune oala direct pe flacără ci se pune pe o tablă, asta pentru a nu se prinde de oală şi să se caramelizeze zahărul.
Se ia spuma cu o paletă, din când în când, şi se lasă să fiarbă uşor vreo 5 ore. După aceste ore, vom adăuga sucul de la lămâi şi amestecăm bine. Mai lăsăm încă vreo 3-4 ore şi luăm de pe foc.
Dulceaţa se toană fierbinte în borcane, înfiletăm borcanele cât timp dulceaţa e fierbinte, întoarcem borcanele cu fundul în sus, acoperim borcanele cu prosoape groase şi lăsăm să se răcească.
Când s-au răcit, întoarcem borcanele şi le băgăm în cămară.
Poftă bună!
1
Vişinele mele au fost foarte dulci. Dacă aveţi vişine mai acre, adăugaţi încă 500-600 g de zahăr.
2
pentru a vă da seama dacă dulceaţa este gata faceţi următorul test: scoateţi o lingură cu dulceaţă pe o farfurie şi o lăsaţi să se răcească. Dacă este lipicioasă şi se îngroaşă cum trebuie, atunci este gata şi o luaţi de pe foc. Iar picăturile de dulceaţă se fac precum o bobiţă pe farfurie.
3
Eu am fiert atât de mult la dulceaţă pentru că vişinele au lăsat mult suc.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola