Dulceata din pepene verde

de alinutzika in Dulceata / Gem, 11 Iul 2011 | 11203 vizualizari

 

Am vazut mai multe variante pe internet, dar va spun cum am facut-o eu si a iesit foarte buna. Se curata partea verde a lubenitei, iar restul cojii, adica partea alba + putin din cea rosie ,se taie felii subtiri, apoi bucatele mici.
Pe net scria ca se fierbe coaja cu otet, ca sa fie sticloasa, aproape transparenta. Ei bine, eu nu am facut asa. dar va spun ca tot a iesit sticloasa, in plus si-a pastrat si dungulita rosie de la lubenita, care ii da un aspect foarte placut. Si am facut economie de otet si timp...:)))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 1, 5 kg coaja de lubenita
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din pepene verde:

Eu am pus intr-o cratita apa, zaharul si cojile taiate cubulete la fiert, la foc mediu. Am amestecat din cand in cand, ca sa nu se lege.  In aproximativ 1 1/2 h  a fost gata.

Nu are mult sirop, dar depinde si cat o fierbeti si la ce temperatura.

Mie una imi place foarte mult aceasta dulceata. Cred ca e foarte potrivita pentru clatite sau pentru ornat, datorita aspectului ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pepene verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

13.07.2011, 09:17

arata f bine dulceata ta si chiar imi place mult bine ai venit printre noi

alinutzika 1

16.08.2011, 00:13

RuxyRux 1

16.08.2011, 00:14

Senzationala...imi place enorm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese