Eclere

de Deny22 in Dulciuri, 14 Noi 2015 | 3459 vizualizari

 

Pentru ca sunt inebunita dupa eclere, am gaasit o reteta care iese perfect de fiecare data

 

INGREDIENTE

  • Cojile de eclere:
  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 4 oua mari sau 5 medii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Apa impreuna cu laptele si praful de sare se pun intr-o cratita la foc mic. Peste ele se adauga untul pentru a se topi.

Cand untul e topit complet punem toata faina peste compozitie si amestecam foarte bine pana se formeaza o bila de aluat bine inchegata.

Dupa aceea luam cratita de pe foc si mixam bine pentru a scoate tot aburul din aluat.

Se adauga ouala pe rand si se amesteca bine.

Cu ajutorul unui posh formam eclerele in tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul bine incins.

Nudeschidem usa cuptorului decat atunci cand eclere au crescut foarte bine si mai au doar sa se rumeneasca. Cu ajutorul unei scobitori intepam fiecare coaja si mai lasam 5 minute pentru a se rumeni.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de umplutura va convine

2

Crema pentru eclere : mie imi place sa folosesc budinci sau crema pentru tarte de la Dr.Oetker. Se fac foarte usor si nici nu sunt costisitoare

3

Va recomand topping-ul de ciocolata

4

Cand nu am prea mult timp la dispozitie, le torn in tava cu lingura, facand astfel eclere rotunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie