Eclere cu budinca de vanilie si ciocolata

de Crista_Luca in Dulciuri, 9 Oct 2010 | 17239 vizualizari

 

inca de mica mancam eclere .... si sotul meu le adora .... asa ca uite-le :D

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina
  • 80 gr unt
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • putina sare
  • 4 oua
  • frisca lichida
  • 1 budinca vanilie
  • 1 budinca ciocolata
  • 1 ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de vanilie si ciocolata:

Intr-o craticioara se amesteca laptele cu apa, untul, sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecand mereu pana se formeaza o pasta mai groasa. Se pune aceasta compozitie intr-un bol mai mare si se incorporeaza pe rand ouale.

Cu aceasta compozitie se formeaza eclerele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ,cum doriti, eu as fi vrut sa le fac mai mari si ca niste floricele, dar din cauza ca sprite-ul nu isi facea treaba cum trebuia, mi-au iesit niste forme rotunde :((.Se lasa la cuptorul incins la 200 gr pt 30-45 minute. Se scot din tava si se lasa la racit.

Intre timp se face budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic, la fel cea de ciocolata, si frisca la fel.

Cand s-au racit eclerele, se taie se adauga budinca , frisca si se orneaza cu ciocolata topita inainte.

Se orneaza cum doriti voi, !

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Crista_Luca 1

24.10.2010, 16:02

mersi oany

oana_d 1

04.12.2010, 18:33

Arata foarte bine, mi-am propus si eu zilele astea, fie ce-o fi (diabetul ) sa fac niste eclere cu indulcitor, sa vad ce-o iesi. Tare mi-ai facut pofta cu pozele astea

Crista_Luca 1

05.12.2010, 09:24

oana ..mersi ..sa sti ca sunt foarte bune .. ai grija cu diabetul .....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de budinca