Eclere cu crema de vanilie

de sis in Prajituri, 27 Apr 2014 | 4322 vizualizari

 

Reteta de duminica.

 

INGREDIENTE

  • Pentru a face cojile de eclere avem nevoie de:
  • 250 gr de faina
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 5 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de faina cu varf
  • 500ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 gr de unt
  • Pentru glazura:
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Cojile pentru eclere:

Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Amestecati faina cu zaharul vanilat. Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara. Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza. Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie. Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase. Coaceti cojile la 180°C timp de 25 de minute.

Crema de vanilie:

Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilat. Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare.  Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte. Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi. Cand compozitia s-a ingrosat suficient adaugati untul taiat si amestecati pana acesta s-a topit.

Glazura:

Amestecati toate ingredientele si le puneti la bain Marie pana s-au topit. Puteti pune si direct pe foc insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luati de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati continuu pana ce toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este nevoie mai puneti pe foc pentru cateva secunde.

Daca doriti, deasupra cremei de vanilie puteti pune si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere