Eclere cu crema de vanilie si ciocolata

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 8484 vizualizari

 

Primele mele eclere si sunt tare mandra de ele.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame faina
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 5 oua
  • Crema:
  • 1 pl de Creme Ole
  • 400 ml lapte rece
  • 1 lg de zahar
  • Glazura:
  • bomboane de ciocolata cu coniac
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si ciocolata:

        Crema:Intr-un bol se pun 400 ml de lapte rece de la frigider,se adauga plicul de crema si o lingura de zahar si se mixeaza bine.Cand crema este gata se da la frigider pana cand preparam cojile.

         Cojile:Apa si uleiul se fierb impreuna. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul.Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga, pe rand, ouale, omogenizandu-se bine.

         Glazura:Intr-o cratita punem bomboanele sa se topeasca.

         Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui pos, se pun cojile de eclere si se coc la 200 grade timp de 25 de minute.Dupa ce s-au racit, cojile se taie pe jumatate si se umple cu crema si se pune glazura deasupra.Pofta buna.

        

TIPS-URI

1

Cand facem cojile dupa ce a fiert apa cu uleiul si faina lasam compozitia putin la racit inainte sa adaugam ouale.

2

Putem face ce crema dorim.

3

Glazura daca este prea groasa putem adauga putin lapte ca sa o subtiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

MOKUSKA 1

23.10.2015, 21:11

iar ai aparut cu eclerele, nu mai pot cred ca o sa mananc o lingura de miere

Catalina L 1

23.10.2015, 21:25

Constelatialeu 1

23.10.2015, 21:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov si nuca de cocos