Ecleruri cu vanilie si ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 2193 vizualizari

 

Eclerurile cu vanilie sunt preferatele mele, iar pentru ceilalti membri ai familiei le pregatesc cu ciocolata :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru ecleruri:
  • doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total);
  • un pahar cu ulei (aprox 300 ml);
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 varf de cutit de sare;
  • Un castron mare cu faina (aprox 380 g);
  • 5 oua mari – de la care folosim 3 galbenusuri si 5 albusuri.
  • Pentru crema:
  • Cele 2 galbenusuri ramase;
  • 400 ml lapte;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 3 linguri zahar;
  • 50 g unt;
  • 1 capacel esenta vanilie;
  • Putina coaja rasa de lamaie;
  • Optional: 1 lingurita (cu varf) de cacao + 2 patratele ciocolata, pentru crema de cacao.
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte;
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecleruri cu vanilie si ciocolata:

Eclerurile:

Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute.

Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile + numai 3 galbenusuri, amestecand continuu. Punem cu lingurita sau cu spritul ecleruri intr-o tava, pe foaie de copt, si le umezim cu apa, pentru a nu se arde moturile eclerurilor.

Dam la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. Dupa aceea, scoatem tava din cuptor, intepam eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru.

Le mai dam la cuptor inca 10 minute la foc mediu.

Crema:

Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase impreuna cu zaharul, laptele si faina si se pune pe foc mic amestecul. Avem grija sa amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase (fierbe destul de repede). Cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecam continuu cam un minut, apoi dam de pe foc, adaugam untul si esenta de vanilie si putem separa crema in doua castronele (sau mai multe, in functie de cate creme doriti sa obtineti). Intr-o crema punem coaja rasa de lamaie, iar in alta crema adaugam 1 lingurita de cacao si cateva patratele de ciocolata. Apoi lasam cremele la racit.

Dupa ce se racesc si eclerurile, se face un orificiu mic intr-o parte, se curata, daca mai e cazul, de miezul dinauntru si le putem umple cu crema.

Glazura:

Se topeste ciocolata la chocolate fondue, sau pe baie de abur. Eu prefer prin prima metoda, folosind o lumanare mica pe care o asez sub vasul de portelan. Am observat ca ciocolata se topeste incet si ramane cremoasa si lucioasa. In plus, ramane lichida mult timp, ea nu se intareste ca atunci cand o topesc pe baie de abur.

Nu ne mai ramane decat sa turnam glazura peste ecleruri si sa-i rasfatam pe cei dragi!

 

Timp: aprox 2h 30min

Portii: 3 tavi, cam 40 bucati :)

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/04/ecleruri-cu-vanilie-si-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rahela Velicu 1

28.06.2016, 20:51

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:29

Ancutsa 1

04.07.2016, 11:39

Va multumesc mult pentru aprecieri! Mereu ma bucura vizita voastra! Va pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere turnata