Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

de mihaelar63 in Vita, 14 Ian 2019 | 9310 vizualizari

 

 
  Escalope se refera la o bucata de carne subtiata. Acest preparat isi are originea in Franta si a aparut in terminologia culinara la sfarsitul secolului al 17-lea in nord-estul tarii. Se refera la gatirea carnii in stil escalope: veau a l'escalope. Pe vrema aceea, un escalop era bineinteles mereu de vitel. Acum se prepara si cu alte tipuri de carne. Eu am ales sa folosesc carnea frageda de vitel crescut in gospodarie. Urmand pasii se obtine facil o masa deosebit de gustoasa si hranitoare.
  De data aceasta  am ales sa folosesc ca si condiment distinctiv pudra de rozmarin care se potriveste cu carnea de vitel .
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa vitel
  • 1 borcan mic ciuperci champignon feliate
  • 100 gr faiana alba
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb demi-sec
  • 1 ceapa galbena
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar mic de smantana
  • 1 lingurita pudra de rozmarin
  • 1 lingura tocata de patrunjel verde
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
  • piper
  • fusili -pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci si smantana:

  1. Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele .
  2. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
  3. Ciupercile se scurg de lichidul in care au fost conservate si se limpezesc cu apa rece .
  4. Se condimenteaza carnea cu sare , piper si pudra de rozmarin .
  5. Se trec feliile carne prin faina alba si se prajesc usor in uleiul incins .
  6. Se scote carene pe o farfurie alaturata si in uleiul incins se caleste ceapa , usturoiul si dupa 2-36 minute ciupercile .
  7. Daca v-a ramas putina faina se aduga aceasta si se stinge cu vin [ se va forma un sos usor .
  8. Sarati sosul si adugati 100 ml apa .
  9. Transferati feliile de carne inapoi in cratita si fierbeti la foc mic 10 minute .
  10. Pentru ca sa ramana frageda , carnea de vitel nu se fierbe mai mult .
  11. La sfarsit se incorporeaza smantana in sos si se da prospetime cu patrunjel tocat . Decorati cu rondele de ardei iute .
  12. Puteti folosi garnitura preferata de la paste pana la orez sau cartofi .

                              Sa aveti pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi pentru escalop carne de porc sau piept de pui . Exista retete chiar cu peste .

2

Ciupercile sunt optionale si bineinteles se pot folosi si ciuperci proaspete .

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

laura_n 1

16.01.2019, 21:31

O bunatate. Bravoo, Miha!

dantes 1

20.01.2019, 10:51

Bun!

RuxyRux 1

21.02.2019, 22:56

Excelenta reteta ta draga mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu kofta fierti in sos de rosii