Estonian Kringel

de Oana in Prajituri, 1 Dec 2011 | 6068 vizualizari

 

Bineinteles ca am ramas cu gandul la "cozonacel" de cand l-a postat Alice, eram la serviciu si imi venea sa ma bag in monitor sa rup o bucata :) asa ca seara am facut si eu, chiar doi, sa ne ajunga!!! Foarte bun cu un pahar de lapte cald!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 120 ml lapte cald
  • 1 lingurita zahar 
  • 1 galbenus
  • 30 g unt topit
  • un praf de sare
  • 7 g drojdie- un pliculet drojdie uscata
  • 300 g faina
  • pentru uns :
  • 50 g unt moale
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Eu am pus la masina de paine ingredientele pentru aluat si am setat programul de framantat si dospit. Am pus cantitate dubla si s-a umplut cuva dupa ce a crescut!

Am separat apoi aluatul in doua si am pregatit doi colacei. Pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime. Din amestecul de unt moale, zahar si scortisoara pastram o lingura, iar restul se intinde pe foaia de aluat. Se ruleaza apoi strans si se taie cu cutitul pe lungime, lasand 2 cm din sul netaiat. Apoi cele doua fasii de aluat se rasucesc intre ele si se unesc apoi sub forma de colac.

Se unge deasupra cu untul oprit. Se coace in cuptorul incalzit 20 de minute, pana este crescut frumos si putin rumen. Se scoate din cuptor si se lasa la racit...daca mai aveti rabdare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

02.12.2011, 22:42

gaby_duceag 1

02.12.2011, 23:04

teoretic aduce perfect cu rolls cinnamon , doar ca nu mai are crema aia de branzica, practic..e altceva )
E aceeasi Marie , dar grozav de buna. O sa fac si-n forma asta

Oana 1

04.12.2011, 14:40

Da, merge perfect cu niste toppinguri de caramel sau ciocolata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel