Evantai cu ciuperci, ardei si porumb

de oanapl in Mancare copii, 10 Mai 2017 | 3637 vizualizari

 

Va invit sa incercati o reteta delicioasa care cu siguranta va fi pe placul piticilor, prin aspectul sau.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 g faina
  • ½  plic drojdie uscata
  • ½  lingurita sare
  • ½  lingurita zahar
  • 125 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  •  umplutura:
  • 100 g ciuperci
  • 100 g porumb
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g muschi de porc
  • 100 g cascaval
  • ketchup
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 20 g susan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai cu ciuperci, ardei si porumb:

Pentru aluat, amesteci ingredientele, framanti timp de 5 minute, adaugi uleiul si mai framanti pana se incorporeaza, apoi acoperi vasul si lasi 60 de minute sa creasca.

Intre timp, tai cubulete ardeiul, muschiul si ciupercile, iar cascavalul il dai pe razatoare.

Intinzi aluatul, torni putin ketchup si, cu ajutorul unei linguri, il intinzi pe intreaga suprafata, apoi presari ciupercile, porumbul, ardeiul, muschiul si cascavalul ras.

Aduci una dintre laturile aluatului pana la jumatatea foii si pe cealalta la fel si presari usurel unde se imbina, apoi o rostogolesti si o asezi pe partea cealalta, pe hartia de copt din tava.

Tai cu o foarfeca fasii late de 2-3 cm pe care le rasucesti un pic, astfel incat sa se vada umplutura, dupa care dai aluatului o forma de semicerc.

Lasi sa creasca in jur de 45 minute. Dupa 45 minute, ungi cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presari pe deasupra seminte de susan.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C si lasi pentru 30-35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai cu ciuperci, ardei si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Parjoale cu porumb si sunca