Evantai cu legume

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 30 Aug 2017 | 3687 vizualizari

 

Un deliciu cu legume ! 
Am plecat de la reteta lui Meri ( Merisor) : https://www.bucataras.ro/retete/evantai-cu-legume-si-branzeturi-70675.html

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 2 dovlecei
  • 3 felii branza
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 30 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • knorr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai cu legume:

1.   Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii feliem in felii rotunde potrivite ca si grosime. Dovleceii ii spalam, ii taiem la capete apoi feliem la fel ca si cartofii in felii .

2.  Punem ulei intr-o tigaie si cand este incins prajim cartofii .Cand sunt gata,ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

In acelasi ulei prajim apoi dovleceii si cand sunt gata, la fel ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

3.  Ardeiul curatat si spalat il taiem in parti mai marisoare. Rosiile spalate, le taiem felii.

4. Separat preparam sosul. Intr-un bol punem ouale,smantana,parmezan, sare si piper dupa gust si amestecam totul bine . 

5.  Luam o tava pentru cuptor si o ungem cu ulei. Asezam un rand cartofi,un rand ardei gras,un rand dovlecei,un rand rosii si un rand branza .Repetam astfel pana terminam ingredientele.Presaram putin knorr .

6.   Turnam sosul peste legume .

7.  Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30 -40 minute.

8.  Cand legumele sunt gata, scoatem tava din cuptor si presaram patrunjel proaspat. Servim legumele calde . 

POFTA BUNA !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu telemea