Evantai de vinete cu rosii la cuptor

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2016 | 5390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete (puteti pune mai multe sau mai putine in functie de familia dvs.)
  • -7 rosii
  • -100 gr mozzarella
  • -100 ml suc de rosii sau: -2 rosii - 2 frunzulte de busuioc, un varf de sare
  • - 3-4 catei de usturoi ( optional)
  • - patrunjel verde pentru servit (optional)
  • -sare si piper
  • - oregano/busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete cu rosii la cuptor:

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa puteti forma un evantai. Se taie si feliile de rosii egale.

Intr-o tava se pune vanata si rosiile felii. Intre fiecare felie de vanata (vedeti poza), se stropeste cu putin ulei se condimenteaza cu sare si piper, oregano/busuioc. Se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor 15 min.

Intre timp se taie cubulete cele 2 rosii se incinge o tigaie se adauga putin ulei se caleste cu tot cu coaja un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului se adauga rosiile si putina apa si se lasa sa fiarba ca tsa se inmoaie, se adauga sare si piper, busuioc tocat marunt.

Dupa 15 min. se scoate vanata din cuptor se toarna sucul de rosii sau daca ati facut sos de rosii si se dau la cuptor pentru inca 10 min. cu cateva minute inainte de a scoate din cuptor se pune mozzarella rasa atat cat sa se topeasca frumos.

Inainte de servire se pune verdeata tocata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

RuxyRux 1

05.08.2016, 20:04

Exceptionala reteta! Arata tare bun evantaiul tau!

luminita20_2006 1

19.08.2016, 13:19

Multumesc

Renataedina 1

29.08.2016, 18:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete la cuptor