Farfalle cu fructe de mare

de Brindusa in Farfalle, 2 Feb 2010 | 9852 vizualizari

 

Sylvia, iti multumesc pentru sosul delicios de la aceste fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveti, dezghetati si decorticati
  • 250 g inele de calamar, dezghetate
  • 5 catei de usturoi (mici), tocat
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 pahare de vin alb
  • 1 lingura mare de smantana grasa (eu am folosit mascarpone)
  • 1 varf praf de chilli
  • 2 linguri ulei de masline
  • paste, pentru 3 persoane
  • un praf de sare
  • 1 legatura patrunjel, tocata mic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu fructe de mare:

Pune la fiert pastele in apa fiarta cu foarte putina sare (eu am folosit farfalle).

In uleiul incins caleste putin inelele de calamar. Adauga cepa si caleste 3 minute, la foc mediu (sa nu se arda), amestecand. Adauga usturoiul si mai caleste putin. Adauga vinul si gateste calamarii inca 5 minute la foc mediu- mare. Adauga crevetii si gateste-i cate 2 minute pe fiecare parte. Pune smantana si pastele fierte, chilli, amesteca bine si lasa 1 minut sa se intrepatrunda aromele. La sfarsit trebuie sa rezulte un sos dens. Ia de pe foc si aduga patrunjelul.

Se servesc alaturi de un vin alb (asa a fost la noi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Sylvia 1

03.02.2010, 11:04

Wow ce bunatate, vreau si eu o portie mai este? Cred ca a iesit minunat cu mascarpone, eu mai adaug cateodata o lingurita de piure de telina, imi place combinatia. Felicitari pt reteta furculite si inca c care ma servesc

pisi 1

24.11.2010, 21:47

Panacris 1

09.02.2015, 13:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle quatro formaggi