Farfalle cu sos de rosii

de Pasiune pentru bucatarie in Farfalle, 11 Ian 2012 | 9542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350-400 g farafale
  • 1 ceapa mare
  • ½ praz(parte alba)
  • ½ morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 cutie rosii decojite(~300 g)
  • 1 lingura rasa amidon
  • Sare,piper
  • Parmesa(optional)
  • Patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu sos de rosii:

O oala se pune pe foc cu apa, sare si putin ulei; cand apa fierbe in clocot se pun pastele si se fierb ~10 minute .

Ceapa se taie julienne, prazul rondele subtiri, morcovul se da pe razatoare, iar ardeiul se taie cubulete.

Intr-o tigaie adanca se pun legumele si 2-3 linguri ulei si se calesc legumele pana se inmoaie putin, apoi se pun 300 ml apa si se acopera cu un capac. Se fierbe pana scade sosul si legumele sun fierte( daca este nevoie se mai adauga apa).

Rosiile se paseaza si impreuna cu sosul in care au stat se adauga peste legumele din tigaie; se mai fierbe sosul 5-7 minute.

Amidonul se amesteca cu 2 linguri apa, apoi cu putin sos de rosii si se toarna amestecul in tigaie, amestecand incontinuu. Inca 5 minute se lasa pe foc si se opreste focul. Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper si se asezoneaza cu patrunjel. Pastele scurse si trecute pe sub un jet de apa se rastoarna in tigaie si se imbraca in sos. Se servesc optional cu parmesan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Pasiune pentru bucatarie 1

11.01.2012, 21:05

un preparat rapid, care mai este si de post

alinutzika 1

11.01.2012, 23:18

ador pastele astea!

Angelina_Elena 1

28.01.2012, 12:23

si mie imi plac pastele!iar ale tale sunt delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu rosii, ardei si naut