Farfalle la cuptor cu vinete si sos de iaurt cu branza Feta

de Satisfyyourcravings in Farfalle, 14 Dec 2018 | 2004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 grame farfelle sau alte paste de marime medie
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 200 grame carne tocata de porc sau vita
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 lingura mix de condimente Delikat pentru sarmale
  • 70 grame pasta tomate
  • 75 grame branza Feta
  • 100 iaurt grecesc
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle la cuptor cu vinete si sos de iaurt cu branza Feta:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa. 

Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin. Vanata si ardeiul se taie in cuburi de 1 cm.

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu si se soteaza ceapa, impreuna cu oregano si scortisoara, 2 minute. 

Se adauga vanata si ardeiul si se mai gatesc 8-10 minute. In ultimul minut, se adauga usturoiul. Se adauga carnea tocata si condimentele Delikat. Se gatesc 5 minute. In ultimele 2 minute se adauga pasta de tomate si 6 linguri apa. Se adauga sare si piper dupa gust.

Intre timp, se amesteca iaurtul cu branza Feta. Se adauga sare si piper dupa gust. Se adauga 1/4 din cantitea de iaurt peste paste si se amesteca bine. 

Se transfera mixul de carne intr-un vas potrivit pentru cuptor, daca este nevoie. Se adauga pastele deasupra in strat uniform, apoi sosul de iaurt. Se gateste 10-15 minute la cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle la cuptor cu vinete si sos de iaurt cu branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi ai quattro formaggi