Fasole batuta

de madi_marin in Mancaruri de post, 11 Apr 2011 | 4754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole uscata
  • 2 foi de dafin
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se arunca apa si se pune din nou la fiert. Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce boabele s-au inmuiat.

Se taie cepele marunt, se presara cu sare si piper si se pun la calit in putin ulei, apoi se adauga apa si se lasa sa se inabuse . Cand e inmuiata se adauga pasta de tomate si se mai lasa putin pe foc. Se da deoparte.

Fasolea fiarta se scurge de apa in care a fiert, se pune in vasul mare al robotului de bucatarie, se dauga ulei, sare si usturoi, apoi se mixeaza bine pana ce se obtine o pasta omogena.

Se serveste crema de fasole cu ceapa calita deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

madi_marin 1

12.04.2011, 14:29

fetele.....va multumesc.... ma bucur ca va place si fasolica si prezentarea....

elena1988 1

12.04.2011, 16:56

Bucataras Medi 1

16.04.2011, 21:07

ce pofta mi-ai facut............... ................o am si eu in plan saptamana viitoare..............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricas de cartofi - de post