Fasole batuta

de Bunica in Mancaruri de post, 13 Feb 2013 | 23458 vizualizari

 

Este ora pranzului si va invit la o fasole batuta!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ceapa rosiepentru salata
  • ceapa
  • o lingura ulei
  • 1/2lingurita boia dulce sau iute
  • 1 lingura suc de rosii
  • 4 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara.

Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert.

Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa.

Se pune apa fiarta cat sa acopere boabele desi cam doua degete peste.

Tot acum se une si cartoful intreg.

Cand este aporape fiarta se pun legumele taiate marunt.

Se adauga cimbrul si uleiul.

Cand fasolea a fiert ,se scurge apa,sa adauga o lingura de uleisi usturoiul pisat si se mixeaza

Ceapa se taie marunt si se caleste usor.Se adauga boia dupa gust si o lingura suc de rosii.

Se servete cu salata de ceapa sau cu ceapa calita.

TIPS-URI

1

Cartoful se pune intreg pentru a absorbi gazele degajate de fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Reteta de post delicioasa – hummus