Fasole batuta

de ianculubita in Mancaruri de post, 19 Mar 2013 | 7154 vizualizari

 

Va recomand si reteta mea de fasole batuta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 4 cepe
  • 1 morcov
  • 2 linguri bulion
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea curatata, spalata, o punem de seara la umflat; a doua zi aruncam apa si o punem la fiert cu apa rece si capac; cand boabele incep sa pocneasca, scurgem fasolea, o spalam cu apa rece, o punem din nou la fiert cu apa fierbinte, adaugam 2 cepe tocate marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, 1 lingurita de sare si lasam sa fiarba incet foarte bine; dupa acest timp,scurgem fasolea fara sa aruncam apa, punem fasolea intr-un bol impreuna cu usturoiul curatat si pasam cu blenderul vertical; dupa aceasta operatie, mixam fasolea adaugand cate putin ulei de masline si sare daca mai e nevoie dupa care o lasam deoparte;

In acest timp, in tigaia cu ulei de floarea soarelui incins, calim restul de ceapa tocata foarte marunt, adaugam bulionul, putina sare si putin piper;

Pe o farfurie punem un disc de mamaliguta, deasupra fasolea iar peste fasole ceapa prajita. Sau punem fasolea in boluri cu ceapa deasupra si servim cu mamaliguta si muraturi sau cu paine prajita.

TIPS-URI

1

daca fasolea dupa ce este pasata,vi se pare prea groasa,mai puteti adauga zeama de la fiert

2

inainte de a adauga usturoiul,scoateti cateva linguri de fasole pasata,o frecati cu ulei,adaugati putin otet sau zeama de lamaie,putina ceapa taiata foarte marunt si ati obtinut icre de fasole,servita pe paine(delicioasa)!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Meniu de post delicios