Fasole galbena cu perisoare

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Oct 2021 | 2638 vizualizari

 

O mâncărică inedită și tare gustoasă cu amprenta Panacris! 😉 Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Fasole galbenă cca. 1000 g,
  • Usturoi 4 căței,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui,
  • Sare de mare,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță.
  • Pentru perișoare:
  • Carne tocată mixtă (porc, vită) cca. 400 g,
  • Orez 1 lingură,
  • Ou 1 bucată,
  • Ceapă 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Zarzavaturi uscate, gen vegeta (Vigita a ala Panacris) 1 lingură,
  • Făină 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu perisoare:

Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți.

Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se adaugă păstăile se completează cu apă până se acoperă și se lasă lafiert la foc mediu, semiacoperit cca. 20 minute.

Între timp se prepară perișoarele:

Ceapa curățată și tocată mărunt se călește în puțin ulei de floarea soarelui, cca. 5 minute la foc mic, apoi se adaugă orezul, legumele deshidratate, un pic de apă și se lasă, la fiert cca. 5 minute, până înflorește un picuț.

Ceapa și orezul călit răcorite se adaugă în carnea tocată, se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele. Se adaugă oul și făina, apoi se amestecă ușor până se obține un amestec omogen. Din acest amestec se formează perișoare mici, ce se adaugă în amestecul de fasole verde și ardei, de mai sus.

Se adaugă încă cca. 350 ml apă, usturoiul și boiaua și se lasă la fiert la foc mic cca. 30 de minute.

Mâncărica se servește caldă ca atare sau cu o felie de pâine și smântână.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

04.10.2021, 22:13

mihaelar63 1

05.10.2021, 01:08

Buna mancarica

Panacris 1

05.10.2021, 14:45

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai cu costita afumata