Ficat de porc inabusit cu legume

de artanu in Ficat, 23 Sep 2011 | 18309 vizualizari

 

Sufar cand primesc in fiecare dimineata newsletterul de la bucataras.ro si nu am timpul necesar sa va impartasesc din experienta si retetele testate de mine. Astazi am zis ca imi fur 15 minute si postez ce am gatit ieri, cu scuzele de rigoare ca poza este facuta cu telefonul. Cine gateste reteta va vedea ce delicioasa este.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de porc
  • 4 cepe potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • o punga 500 gr legume congelate - de preferinta cu morcovi, conopida, ardei si brocolli
  • menta, busuioc, sare, piper, ulei de masline
  • 500 ml lapte
  • 1 pahar vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc inabusit cu legume:

Se pune cu o seara inainte ficatul taiat bucati mari in lapte la frigider, pana a doua zi, pentru fragezire.

Se taie ceapa julienne, usturoiul feliute subtiri si se pun in tigaie la calit, cu uleiul de masline.

Cand este rumenie ceapa, se adauga sare si pier dupa gust, se adauga si ficatul scos din lapte, spalat si taiat felii subtiri. Se caleste pana cand dispare luciul de pe ficat si devine mat.

In acest moment se pune toata punga de legume , asa cum este congelata, pentru ca topindu-se gheata, genereaza sosul pentru ficat. Se pune vinul si se fierbe pana ficatul este patruns. Se asezoneaza cu busuioc si menta. Se stinge focul si se pune capacul , lasandu-se cca 10 minute pentru ca toate miresmele care ne gadila placut narile sa intre prin toate fibrele mancarii.

Se poate servi cu garnitura de orez, sau piure de cartofi, sau chiar si o mamaliguta pripita. Se potriveste un pahar de Busuioaca de Bohotin.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se gateste foarte bine in wok

2

nu se pune ulei foarte mult ca sa nu se ridice deasupra mancarii la final

3

se poate inlocui ficatul de porc cu cel de pui, dar nu se mai tine in lapte

4

dupa ce terminati de gatit, tineti copiii departe de voi. Cand vei manca, o sa-ti vina sa-ti bati copiii de bunatatea ce a iesit :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc inabusit cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu mancarica de ceapa