Ficatei de pui cu smantana

de Caty in Ficat, 4 Iul 2022 | 4196 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței
  • 1 ceapa mare(150g)
  • 3 căței usturoi
  • 1 linguriță rasa boia dulce de ardei
  • 1 lingura faina
  • 250 g smântână
  • 200 ml apa
  • Sare, piper negru
  • 2-3 crenguțe cimbru
  • 50 ml ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu smantana:

Mai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa.
Ficăței ii spălăm, ii curatam, îi tăiem in doua și îi punem în apa rece.
Punem o oala cu 2l apa la fiert. Când clocotește, punem ficățeii și ii fierbem 1 minut din momentul in care incepe apa din nou să fiarbă. Spumuim când este nevoie.
Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm cimbrul, piperul, boiaua de ardei și ficateii scurși. Sotam împreună inca 2 minute.
Smântâna o amestecam cu faina, având grijă să nu facă cocoloașe, adăugăm apa și o turnam peste ficatei. Gustăm de sare și mai lasăm să fiarba la foc mic, 5 minute.
Eu am făcut între timp și o mămăliga, care a mers foarte bine cu acești ficăței in sos de smântână.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)