Fish fingers cu wedges

de AlexJ in Peste, 29 Sep 2011 | 8347 vizualizari

 

Nu prea suntem fani ai peştelui , dar cu acest preparat am reuşit să-i fac pe toţi să se lingă pe buze, ca să nu mai vorbim de cât este de sănătos, fiind gătit în cuptor şi nu în ulei .

 

INGREDIENTE

  • 1-2  ouă, bătute
  • pesmet alb
  • coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 400 gr. cod proaspăt , tăiat în fâşii
  • 3 cartofi
  • sare, piper, boia
  • opţional , dar neapărat :  maioneză cu lămâie, sos tartar sau sos remoulade
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish fingers cu wedges:

Încălziţi cuptorul (eu l-am setat pe ventilator) la 180C .

 Se toarnă ouăle bătute într-un bol şi pesmetul pe o farfurie. Se amestecă coaja de lămâie în pesmet, împreună cu oregano, puţină sare şi piper.

Pe o foaie de copt pensulați jumătate din cantitatea de ulei. Scufundați fâşiile de peşte în ou, apoi le tăvăliţi prin pesmet. Asezaţi peştele pe foaia de copt şi  da-ți la cuptor timp de 20 de minute , până devine auriu.

Noi am servit fish fingers-urile cu cartofi wedges. Acet tip de cartofi se poate face la cuptor alături de peşte, deorece au nevoie de aceleaşi condiţii de coacere ( cuptor pe ventilator la  180C). Tăiaţi în 4 cartofii şi ungeţi-i cu restul de ulei de măsline şi boia. Îi aranjaţi apoi într-un singur strat pe foaia de copt , lângă peşte şi da-ţi la cuptor timp de 30 de minute.

 Între timp, amestecaţi maioneza cu sucul de lămâie sau deschideți un borcan de sos tartar ( pe care ştiu că îl aveţi undeva ascuns prin cămară , aşa că nu negați ). Poftă bună !!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish fingers cu wedges" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Crochete de peste cu legume