Focaccia cu avocado

de anca_rm in Piine, 3 Oct 2017 | 2771 vizualizari

 

Imi place sa fac painica de casa, imi place sa fac aluat de pizza si de data asta am incercat facaccia. O bunatate mi-a iesit. Am avut unele retineri legate de gustul pe care o sa il aiba avocado copt, dar este bun si gustos,in plus si-a pastrat textura cremoasa.
Focaccia se face in diverse variante si fiecare o poate adapta preferintelor sale. Una peste alta, este o painica aromata, care poate fi servita asa sau in combinatie cu ce va place mai mult.
Traditional este o paine pe vatra, stropita cu ulei de masline inainte de a fi pus in cuptor si cu degetul se fac mici adancituri in aluat care au rolul sa pastreze in ele uleiul.
 
Ingredientul secret de aici este avocado !!!!

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 300 gr faina
  • 180 ml apa
  • 8 gr drojdie
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri susan negru
  • sare
  • o piscatura de zahar
  • Umplutura :
  • 1 avocado
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri ulei masline
  • 50 gr masline
  • 1 ardei rosu copt
  • ceapa rosie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu avocado:

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata, dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. Zaharul o sa ajute drojdia sa creasca.

Intr-un vas, punem faina, sarea, oregano, susanul negru si uleiul de masline. Le amestecam si adaugam drojdia dizolvata in apa si restul de 80 ml apa. Framantam pana cand se omogenizeaza bine si se desprinde de pe degete. Daca nu se dezlipeste, mai adaugati 1-2 linguri faina.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute.

 Dupa acest timp intindem aluatul in tava, il stropim cu ulei de masline si presaram oregano uscat.

Avocado il taiem in jumate si scoatem samburele. Curatam avocado de coaja si taiem in fasii cam de un deget grosime.

Asezam bucatile pe aluat.

Punem masline si ardei rosu copt taiat in fasii si rondele de ceapa rosie.

 Punem aluatul in cuptorul incins pentru 20-30 minute (depinde de cat de gros este aluatul).

 

 

 

 

TIPS-URI

1

cand o scoateti din cuptor, se mai poate stropi cu ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu avocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ( prima mea painica)