Foi cu cacao si crema mascarpone

de gaby_duceag in Prajituri, 29 Dec 2012 | 17822 vizualizari

 

O prajiturica buna si frageda, care dupa doua,trei zile efectiv ti se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

  • Foi (3 buc)
  • o lingura untura
  • o lingura unt
  • o lingura cacao neagra
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml lapte
  • un galbenus
  • pf copt - un plic
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 400 gr smantana pentru frisca
  • 350 gr mascarpone
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu cacao si crema mascarpone:

Foi.
Puneti intr-un bol smantana, galbenusul , untura, un vf. cutit sare, untul , zaharul si laptele si omogenizati.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati peste amestec si omogenizati  pentru inceput cu o lingura, apoi cu mana, oprindu-va cand aveti un aluat ferm, de consistenta plastelinei, usor modelabil si nelipicios.
Dati aluatul pentru 30 minute la rece.
Il scoateti si-l impartiti in trei parti egale din care intindeti foi de 20/30 cm pe care le intepati usor cu furculita si  le coaceti pe dosul tavii unse cu unt.
Le coaceti 12-15 minute apoi le lasati la racit pe o coala de hartie.

Crema
Mixati smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana incepe sa se intareasca. Adaugati mascarpone si mixati in continuare .
Gustati si daca doriti mai dulce mai adaugati zahar.
Nu mixati in exces, riscati sa taiati crema, fiind destul de grasa.

Asezati prima foaie, intindeti uniform crema, apoi a doua foaie, crema si ultima foaie peste care intindeti crema, dar mai putina cantitativ comparativ cu cat ati pus peste prima si a doua foaie.
Presarati nuca macinata sau...sau nu :)))

O lasati la rece. E cel mai bine sa stea cam doua zile ;) , apoi serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu cacao si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Zambareata 1

08.06.2013, 11:37

am ochit de ceva timp reteta asta,asa ca azi ma pun pe treaba ca prea mi-a facut cu ochiul

gaby_duceag 1

08.06.2013, 11:38

geo, asta e mai buna dupa ce sta mai multisor. bine...daca rezista..)

Zambareata 1

08.06.2013, 11:49

stiu gaby,o fac azi si se mananca luni

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata