Foi de napolitana cu ciocolata

de ela in Prajituri, 2 Mai 2011 | 22922 vizualizari

 

delicios....reteta este a Liei,careia ii multumesc pt idee....am facut putine modificari

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi de napolitane,
  • 400gr biscuiti simpli,
  • 250gr unt lasat la temperatura camerei cu 1 ora inainte,
  • 100gr lichior de ciocolata cu visine,
  • 1esenta de rom,
  • 100 gr cacao
  • 200ml lapte,
  • 200gr nuci macinate,
  • 300gr zahar,
  • PENTRU GLAZURA:
  • 200gr ciocolata de menaj,
  • 50gr unt,
  • 1lingura lichior,
  • 100ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu ciocolata:

Biscuiti ii rupem bucati mai mici si ii macinam in robotul de bucatarie,apoi ii amestecam cu nuca macinata. Zaharul,cacaoa si laptele le amestecam bine si le punem la foc mic pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam lichiorul, esenta de rom si untul. Compozitia o turnam peste amestecul de nuca cu biscuiti si omogenizam bine totul.

Ungem fiecare foaie de napolitana cu crema si le punem una peste alta pana terminam foile si crema.Presam bine cu mainile.

Pregatim siropul: incalzim frisca lichida, punem bucatile de ciocolata in ea, untul si lichiorul si lasam pe foc pana se face un sirop mai gros. Lasam sa se raceasca putin, apoi turnam peste ultima foaie de napolitana. Dam la rece de pe o zi pe alta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu malai si nuci